Proiect adus la cunoştinţă publică în data de 11-08-2006 H O T Ă R Â R E nr. _______ din __________
Proiect de hotărâre privind conferirea unor titluri şi distincţii cu prilejul -Zilelor Aradului - ediţia 2006 - iniţiativa primarului
Ing. Gheorghe Falcă, Primarul Municipiului Arad,
În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003, transmit următorul
A N U N Ţ
Începând cu data de sâmbătă, 12.08.2006, la intrarea în Primăria Municipiului Arad, sunt afişate următoarele documente privind:
1. Documentaţie privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - Imobil servicii şi locuinţe, str. Episcopiei nr. 10 - Arad, proiectant: SC PROIECT ARAD SA, beneficiar SC Buildings Development SRL, proiectul nr. 38.003 - iniţiativa primarului.
2. Documentaţie privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - Amenajare parcare în zona B-dul Decebal, str. Aviator Georgescu Arad, proiectant: SC Romair Consulting Ltd, beneficiar Primăria Municipiului Arad - iniţiativa primarului.
3. Documentaţie privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - Locuinţe P+M str. Agricultorilor FN, Arad, proiectant SC Artnova SRL, beneficiar Racoviţan Stelian şi Liubinca - iniţiativa primarului.
4. Documentaţie privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu - Amenajare Piaţă Agroalimentară Grădişte, judeţul Arad, proiectant SC Firma 9 SRL, beneficiar Târguri, Oboare şi Pieţe - iniţiativa primarului.
5. Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului de desfăşurare a activităţilor comerciale în municipiul Arad ca urmare a prevederilor Legii nr. 343 din 17 iulie 2006 - iniţiativa primarului.
6. Proiect de hotărâre privind conferirea unor titluri şi distincţii cu prilejul -Zilelor Aradului - ediţia 2006 - iniţiativa primarului.
Până la data de 21.08.2006, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente.
Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 14.08.2006, între orele 8,00-17,00, la Centrul de Informare pentru Cetăţeni, camera 2.
Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.
P R I M A R
ing. Gheorghe Falcă
ROMÂNIA AVIZAT
JUDEŢULARAD SECRETAR
MUNICIPIUL ARAD Doina Paul
CONSILIUL LOCAL PROIECT
HOTĂRÂREA nr………
din……………….2006
privind conferirea unor titluri şi distincţii cu prilejul
„Zilelor Aradului”, ediţia 2006
Consiliul Local al Municipiului Arad,
- iniţiativa domnului Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad, exprimată prin expunerea de motive înregistrată cu nr. 34780/10.08.2006,
- raportul Biroului Activităţi culturale şi sportive nr. 34781/10.08.2006;
- avizele comisiilor de specialitate ale Consiliului Local al Municipiului Arad,
- Hotărârea nr. 220 din 3 august 2006 a Consiliului Local al Municipiului Arad, privind instituirea si acordarea unor titluri şi distincţii personalităţilor cu merite deosebite;
În temeiul prevederilor art.46 din Legea nr. 215/2001, privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, adoptă prezenta
H O T Ă R Â R E
Art. 1. Se conferă „TITLUL DE EXCELENTĂ”, în semn de recunoaştere şi preţuire a activităţii profesionale şi a preocupărilor constante de promovare în lume a imaginii Aradului, următoarelor personalităţi: Horia Ungureanu, Aculina Straşnei Popa, Ovidiu Ghiniţă, Eliodor Rău, Gheorghe Cosma, Maria Paşcalău, Ioan Iercan, Ioan Teodor Faur, Sofia Floare Albu, Pavel Daşcău şi Vasile Blaga.
Art.2.Se conferă distincţia „DIPLOMA DE ONOARE” domnului Dan Antoci, pentru întreaga activitate artistică pusă în slujba propăşirii culturale a municipiului Arad.
PREŞEDINTE DE ŞEDINTĂ SECRETAR
PRIMARUL MUNICIPIULUI ARAD
Nr.34780/10.08.2006
Ţinând seama de intenţia de omagiere a unor personalităţi cu merite deosebite din municipiul Arad, în cadrul întâlnirii festive a Consiliului Local al Municipiului Arad, ce va avea loc cu prilejul „Zilelor Aradului” 2006.
În temeiul prevederilor art.46 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală şi a art. 37, alin (1) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local al Municipiului Arad aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 275/13.07.2004, precum şi al prevederilor art. 11 şi ale art.13 din regulamentul pentru conferirea titlului de „Cetăţean de onoare” şi a altor titluri şi distincţii personalităţilor cu merite deosebite, îmi exprim iniţiativa de promovare a unui proiect de hotărâre cu următorul obiect: conferirea TITLULUI DE EXCELENTĂ următoarelor personalităţi: Horia Ungureanu, Aculina Straşnei Popa, Ovidiu Ghiniţă, Eliodor Rău, Gheorghe Cosma, Maria Paşcalău, Ioan Iercan, Ioan Faur, Sofia Floare Albu, Pavel Daşcău şi Vasile Balga, precum şi conferirea distincţiei „DIPLOMA DE ONOARE” domnului Dan Antoci, în susţinerea căruia formulez următoarea
EXPUNERE DE MOTIVE
Domul Horia Ungureanu, intelectual de înaltă clasă, este de mulţi ani implicat literară a Aradului. A absolvit în anul 1969 Facultatea de Istorie – Geografie din Timişoara. A publicat o serie de volume de proză, precum: „Ochiul zilei de ieri”, „Vara bunei speranţei”, „Răzbunare ratată”, „Firul de iarbă”, „Fântâna. Matei şi Maria”. A obţinut premiul de debut al Editurii „Eminescu” din Bucureşti (1974) şi premiul Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România. Membru în comitetul de conducere al Filialei din Arad, Bihor şi Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România, este şi redactor asociat al Revistei de cultură „Arca”, unde publică număr de număr recenzii şi eseuri.
Doamna Aculina Straşnei Popa a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" Bucureşti în anul 1981. Între anii 1972 – 2000, a activat ca profesor de artă în învăţământul artistic arădean. Din anul 1973, participă frecvent la sintezele anuale ale filialei Uniunii Artiştilor Plastici - Arad, la importante expoziţii cu caracter national deschise la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Galaţi, Bacău, Iaşi etc. În anul 1977, a înfiinţat "Cenaclul Tinerilor Artişti Plastici" din Arad. Din anul 1980, este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, secţia grafică. Din anul 1995, este membră a Asociaţiei Internaţionale a Artiştilor Plastici Unesco, Paris. Este prezentă, de asemenea, în expoziţii româneşti peste hotare. Obţine nominalizări şi este distinsă cu premii la diferite expoziţii. A realizat numeroase ilustraţii de carte.
Lucrări în colecţii de stat în: România, Franţa, Polonia, Grecia, lucrări în colecţii particulare în: România, Belgia, Bulgaria, Canada, Elveţia, Franţa, Germania, Grecia, Israel, Italia, Iugoslavia, Olanda, SUA, Turcia, Ungaria, Austria.
Domnul Ovidiu Ghiniţă a absolvit Liceul de Arte Plastice “ N.Tonitza” Bucureşti şi Institutul de Arte Plastice” N. Grigorescu” Bucureşti. Debutul actoricesc a avut loc la “Teatrul Podul” de la Casa de Cultură a Studenţilor. Teatru: distribuit în “ Slugă la doi stapâni”, “Cercul în patru colţuri”, “ Vânătoarea de raţe”, “ Negutăţorul din Veneţia’, “Woytzek”, “Don Juan”, “Pescăruşul “, “Îmblânzirea scorpiei”, “Cheek to cheek”, “Tillsonburg”, “Stella” . A colaborat la aceste spectacole cu regizorii: Alexa Visarion, Ana Mărgineanu, Jimmi Fay, Ştefan Iordănescu, Laurian Oniga. Filmografie: a jucat în filme româneşti şi coproducţii străine.
Regizori cu care a colaborat: Alexandru Tatos, Şerban Marinescu (“Cei care plătesc cu viaţă”-premiul U.C.I.N pentru debut în rol secundar), Nicolae Mărgineanu, Dan Piţa, Peter Gothar, Radu Mihăilean ( “Trahior”- premiul pentru regie al celor doua Americi). Ultimul proiect realizat este “ Regii blestemaţi” partener Gerard Depardieu, regia Jose Daian.
Domnul Eliodor Rău – personalitate complexă, muzician de o deosebită valoare, a pus bazele orchestrei şi a corului filarmonicii arădene, al cărei dirijor şi director a fost din anul 1969 până în anul 1980. Elev al maestrului Sergiu Celibidache, a susţinut numeroase concerte simfonice pe scene celebre ale Europei, a elaborat studii muzicale şi de imnologie, contribuind astfel la promovarea în lume a valorilor culturale ale Aradului.
Domnul Gheorghe Cosma, cunoscut om de afaceri arădean, conduce una dintre cele mai mari şi mai prospere societăţi comerciale din Municipiul Arad – S.C. Cotta Internaţional S.R.L., înfiinţată în anul 2000, care are în prezent un număr de 800 de angajaţi şi care produce mobilier atât pentru piaţa internă, cât şi pentru export. A iniţiat şi a susţinut în permanenţă cea mai mare competiţie fotbalistică pentru copii ce are loc în România.
Doamna Maria Paşcalău - profesoară de fizică, directoare a Şcolii Generale nr. 5, în perioada 1997-2001, a deţinut funcţia de inspector şcolar general la Inspectoratul Şcolar al Judeţului Arad.
De asemenea, este membră a comisiei de organizare a olimpiadei de fizică, etapa pe municipiu şi etapa judeţeană. In calitatea de profesor metodist la ISJ ARAD, a fost cooptată la diversele activităţi organizate în unităţile de învăţământ din municipiu şi judeţul Arad.
Ca o recunoaştere a activităţii de pregătire a elevilor pentru performanţă, începând din 2001, conduce activitatea la două clase de excelenţă.
Legat de performanţele din domeniul inovării didactice, a realizat un “GHID PRACTIC DE MANAGEMENT EDUCAŢIONAL”, care este un bun îndreptar pentru cei care ocupă sau doresc să ocupe o funcţie de conducere.
De asemenea, a contribuit la apariţia a două lucrări, alături de alţi colaboratori:
“STUDII SI CERCETĂRI MONOGRAFICE”, precum si “Subiecte posibile pentru lucrări de control, teze, concursuri şcolare »
Şi nu în ultimul rând amintim articolele publicate în reviste de specialitate. Considerăm că adevărata recunoaştere a activităţii desfăşurate de un cadru didactic o reprezintă PREMIILE ŞI MENŢIUNILE OBŢINUTE DE ELEVI la diversele etape ale Olimpiadelor şi Concursurilor şcolare specifice: Mircea Zăgănescu -Arad, concursul interjudeţean Ştefan Procopiu-Iaşi. În toată cariera didactică a doamnei Maria Paşcalău nu a fost nici un concurs şcolar de specialitate la care elevii pregătiţi de domnia sa să nu obţină premii şi menţiuni. Toate aceste realizări şi multe altele necuprinse în materialul de faţă, au fost reflectate în mass-media.
Domnul Ioan Iercan şi-a făcut studiile la Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii din Timişoara, pe care le-a finalizat în anul 1969.
Activitate profesională: profesor, Şcoala Generală Cărand, jud. Arad (1969-1976), asistent universitar, Universitatea Timişoara (1976-1982), programator-analist, AEM Timişoara (1982-1990), jurnalist la ziarul „Adevărul” Arad (1990-2005).
Domul Ioan Teodor Faur - inginer constructor, este director general al S.C. ICIM S.A. Arad din anul 1994. În anul 1995, a preluat echipa de baschet feminin din cadrul Cubului sportiv „Basket Club ICIM Arad”, pe care a susţinut-o constant şi doar cu eforturi proprii, reuşind să impună acesteia o activitate sportivă de înaltă performanţă. În cei 12 ani de activitate sub manageriatul domnului Ioan Faur, echipa de baschet feminin a obţinut nu mai puţin 6 titluri de campioană naţională.
Doamna Sofia Floare Albu este preşedinta Fundaţiei „ALPEMA”, structură cu profil medical, a dotat cu mobilier şi materiale sanitare, în valoare de mai multe sute de mii de euro, spitalele din Arad: Secţia Salvare Arad, Cardiologie, Dializă, Ortopedie, Terapie intensivă, Spitalul TBC, fostele Case de copii de pe străzile V. Babeş, O. Goga şi Oituz, precum şi căminele de bătrâni din Arad. Colaborează cu Fundaţia HUMMEDICA INTERNATIONAL din Germania în scopuri caritabile.
Domnii Pavel Daşcău şi Vasile Blaga sunt administratori ai unor blocuri din cartierul arădean Grădişte. S-au remarcat prin faptul că, deşi administrează imobile în care locuiesc mulţi pensionari, persoane ce au venituri mici, au reuşit să refacă în întregime, în anul curent, faţadele blocurilor de care se ocupă exclusiv prin mijloace financiare proprii.