Proiect adus la cunoştinţă publică în data de 19-10-2005 H O T Ă R Â R E nr. _______ din __________
Documentaţie privind Planul Urbanistic de Detaliu - Hală de producţie şi depozitare, locuinţă de serviciu, Arad, extravilan, DJ 794 Arad-Curtici FN, proiect nr. 62/2005, elaborat de PRO URBAN SRL Arad, beneficiar SC POL-KLIMEX SRL Arad - iniţiativa primar
În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003, transmit următorul
A N U N Ţ
Începând cu data de miercuri, 19.10.2005, la intrarea în Primăria Municipiului Arad, sunt afişate următoarele documente privind:
1. Documentaţie privind Planul Urbanistic de Detaliu -Şopron, grajd şi locuinţă-adăpost agricol, Drumul Iratoşului FN, proiect nr.115/2005, elaborat de BIA Cuzneţov Monica Arad, beneficiar Lazea Viorica şi Ionel- iniţiativa primarului.
2. Documentaţie privind Planul Urbanistic de Detaliu - Clădire şi birouri S+P+3, str. Corneliu Coposu FN, proiect nr.1/2005, elaborat de Pro Arhitectura SRL Arad, beneficiar SC INST-SERV D&D SRL Arad - iniţiativa primarului
3. Documentaţie privind Planul Urbanistic de Detaliu - Hală de producţie şi depozitare, locuinţă de serviciu, Arad, extravilan, DJ 794 Arad-Curtici FN, proiect nr. 62/2005, elaborat de PRO URBAN SRL Arad, beneficiar SC POL-KLIMEX SRL Arad - iniţiativa primarului.
Până la data de 01.11.2005, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii.
Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data de 19.10.2005, între orele 8,00-20,00, la Serviciul Relaţii Publice, camera 5.
Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste documente, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro
DENUMIRE PROIECT :P.U.D. HALA DE DEPOZITARE, SOPRONE SI
LOCUINTA DE SERVICIU
ARAD, EXTRAVILAN DJ 794 Arad-Curtici
BENEFICIAR :S.C. POL - KLIMEX S.R.L.
PROIECT Nr. :62/ 2004
FAZA :P.U.D.
PROIECTANT :S.C. PRO URBAN S.R.L.
1.2. Obiectul lucrarii
Proiectul s-a intocmit pe baza discutiilor si a consultarilor care au avut loc intre beneficiar si proiectant.
Proiectul are ca obiect stabilirea conditiilor de amplasare a unei Hale de productie , depozitare si a unei pe terenul de pe teritoriul administrativ al Municipiului Arad, teren proprietate privata a firmei S.C. POL-KLIMEX S.R.L.
De asemenea are ca obiect:
- dimensionarea, functionarea respectiv configuratia arhitecturala a cladirii
- integrarea in fondul construit existent
- circulatia juridica a terenurilor
- echiparea cu utilitati edilitare
Beneficiarul doreste construirea:
- unei hale de productie
- un sediu administrativ
- depozite
Metodologia folosita – baza documentatie
Documentatia se elaboreaza in conformitate cu Metodologia de elaborare si continutul - cadru al planului urbanistic de detaliu,indicativ : G M 009-2000.
La elaborarea actualei documentatii a stat la baza: Planul Urbanistic General, elaborat– de S.C. PROIECT S.A., Arad.
Ca suport topografic s-a utilizat ridicarea topo, elaborata de S.C. TOPO SERVICE S.R.L.
2. INCADRAREA IN LOCALITATE
2.1. Concluzii din documentatii deja elaborate
Teritoriul luat in considerare pentru construirea obiectivului: Hala de productie, si depozitare, locuinta de serviciu este situat in teritoriul administrativ al Municipiului Arad, in extravilan, zona adiacenta drumului judetean DJ 794,in partea de nord a acestuia , in parcela cu numar topografic 172.1640/1/6-9/1, categorie de folosinta arabil.
. In cadrul Planului Urbanistic General al Municipiului Arad, aceasta zona este extravilan.
Din analiza situatiei existente rezulta necesitatea construirii unei hale deoarece la ora actuala, firma nu isi poate desfasura activitatea in conditii optime Prin acest P.U.D., se va asigura amplasamentul cladirii si amenajarile necesare unei bune functionari.
Se va reorganiza circulatia pietonala si se va asigura accesul carosabil la cladirile propuse precum si locuri de parcare .
Se va urmarii integrarea si armonizarea noii constructii si a amenajarilor cu cele existente mentinute.
Se va tine seama de zona verde existenta care va fi amenajata si integrata in ansamblu.
Se propune completarea infrastructurii tehnico edilitare.
2.2. Concluzii din documentatii elaborate concomitent cu P.U.D.
Pentru determinarea conditiilor de fundare a fost necesara elaborarea unui studiu geotehnic.
Constatarile si recomandarile acestui studiu sunt: - terenul este plan
- din punct de vedere geologic amplasamentul este asezat pe formatiunile depresiunii panonice, unde s-au depus peste fundamentul cristalin – eruptiv formatiuni sarmatiene, panoniene si cuaternare. Cuartenarul alcatuit din aluviuni lacustre si fluviatile, este reprezentat prin nisipuri cu pietrisuri in alternanta cu pamanturi argiloase-prafoase.
Conform macrozonarii seismice dupa P- 100/92, amplasamentul se incadreaza in zona seismica de calcul „D”, k=0,1, Tc= 1,0s.
- stratificatia terenului: - umplutura de circa 1,00 m
- complex argilos cafeniu galbui plastic vartos pana la 3,60m adancime ;
- complex argilos prafos nisipos cafeniu galbui plastic consistent. pana la 5,00 m adancime (F 1)
- apa subterana a fost interceptata la 3,40 m si se prevede un regim ascensional al apei pana la adancimea de 1,70 m fata de nivel teren.
Situarea amplasamentului in cadrul localitatii este prezentat in plansa 01.
3. SITUATIA EXISTENTA
Terenul pe care urmeaza sa fie amplasata constructia este situat pe partea stanga a drumului comunal Arad – Curtici. In partea de nord se invecineaza cu A1640/1/5 si la sud terenul se invecineaza cu terenul A 1640/1/5, in partea de est cu dj 1643, iar pe latura vestica se invecineaza cu Cn 1641 S.A.. . Accesul la incinta studiata se face din drumul Arad - Curtici .
Conform Extrasului C. F. Nr. 65151 Arad, suprafata terenului este de 41.000,00 mp. Lotul are o forma poligonala cu o latime variabila, mai mica la frontul stradal.
Pe acest amplasament nu sunt spatii de productie. In prezent terenul pe care urmeaza sa se construiasca o noua hala este teren arabil.
Din cei 41.000,00 mp, doar 25.735, 00 mp fac obiectul acestui studiu.
In incinta:
Steren = 25.735,00 mp din care :
Teren neconstruit 25.735,00 mp
P.O.T. = 0,00 %
C.U.T. = 0,00
In zona studiata:
S teren = 27.417,00 mp din care :
S carosabil = 849,00 mp
S zona verde neamenajata = 833,00 mp
S teren arabil = 25.735,00 mp
Regimul juridic
In plansa nr. 04, Obiective de utilitate publica, sunt analizate terenurile si constructiile din punct de vedere al tipului de proprietate al terenului si din punct de vedere al circulatiei terenului.
Zona studiata are o suprafata de 27.417,00 mp, din care :
- 1.682,00 mp apartin domeniului public al primariei;
- 25.735,00 mp constituie proprietatea privata a unor persoane fizice si juridice,
proprietatea lui S.C. POL -KLIMEX S.R.L.
Analiza geotehnica
Pentru determinarea conditiilor de fundare a fost necesara elaborarea unui studiu geotehnic.
Constatarile si recomandarile acestui studiu sunt:
Constatarile si recomandarile acestui studiu sunt: - terenul este plan
- din punct de vedere geologic amplasamentul este asezat pe formatiunile depresiunii panonice, unde s-au depus peste fundamentul cristalin – eruptiv formatiuni sarmatiene, panoniene si cuaternare. Cuartenarul alcatuit din aluviuni lacustre si fluviatile, este reprezentat prin nisipuri cu pietrisuri in alternanta cu pamanturi argiloase-prafoase.
Conform macrozonarii seismice dupa P- 100/92, amplasamentul se incadreaza in zona seismica de calcul „D”, k=0,16, Tc= 1,0s.
- stratificatia terenului: - umplutura de circa 0,5 m
- stratificatia terenului: - umplutura de circa 1,00 m
- complex argilos cafeniu galbui plastic vartos pana la 3,60m adancime ;
- complex argilos prafos nisipos cafeniu galbui plastic consistent. pana la 5,00 m adancime (F 1)
- apa subterana a fost interceptata la 3,40 m si se prevede un regim ascensional al apei pana la adancimea de 1,70 m fata de nivel teren.
Analiza fondului construit existent
In zona studiata nu sunt cladiri existente.
Pe terenul pe care S.C. POL-KLIMEX S.R.L. urmeaza sa-si construiasca o unitate de productie in prezent nu sunt constructii .
Echiparea edilitara
Alimentarea cu apa
In zona exista o retea de aductiune a apei potabile, PVC O 225 mm, in lungul drumului, intre limita incintei si carosabil.
Canalizare
Canalizare menajera
In zona nu exista retea de canalizare. Evacuarea apelor menajere de la cladirile existente se face in rezervoare vidanjabile.
Canalizarea pluviala
Scurgerea apelor pluviale se face prin intermediul rigolelor descoperite (santuri de scurgere) care sunt in lungul carosabilelor pe ambele parti.
Alimentarea cu caldura
Nu exista retea de termoficare in zona.
Alimentarea cu energie electrica
In zona studiata exista o retea de distributie LEA de 20 kv, care traverseaza terenul alaturat zonei studiate in partea de est. Stalpii de sustinere au regim de folosinta comun pentru toate retelele aeriene precum si pentru iluminatul public.
Telecomunicatii
In zona studiata exista canalizatie Tc, un cablu de telecomunicatii in sapatura, h = 1,00m. Cablul este in incinta studiata la cca 17,00m de axul drumului. .
4. REGLEMENTARI
Elemente de tema
Tema de proiectare a fost stabilita de comun acord cu beneficiarul pentru obiectivul propus.
Beneficiarul doreste sa construiasca o hala de depozitare, doua soproane si o locuinta de serviciu.
Regim de inaltime P, pentru hala de productie si depozitare, si soproane si P + 1, pentru locuinta .
Constructia halei propusa prin prezenta documentatie va fi amplasata pe partea de vest a amplasamentului, in lungul acestuia, cu intrarea principala pe latura de est a cladirii,
Hala va fi amplasata la 4,88 m de limita de de nord a incintei si la 63,01 m fata de limita de est a incintei, si la 76,61 m de axul drumului judetean. Fata de cladirea de locuit cladirea halei va fi amplasata la 32,46 m, iar cladirea de locuit va fi amplasata la 33,24 m de carosabil si 65,99 m fata de limita de sud a incintei.
In hala propusa isi vor desfasura activitatea cca 10 angajati, aici se vor face panouri de gard din beton armat
Total suprafata construita propusa = 1.200,83 mp
Total suprafata desfasurata = 1.219,83 mp
Accesul carosabil in incinta se va face pe latura estica a incintei . Realizarea acestui acces se va face prin modernizarea celui existent, reasfaltarea lui si prin amenajarea accesului. In interiorul incintei au fost propuse 10 locuri de parcare in partea de est a halei si a locuintei, cu posibilitati de extindere. La propunerile facute pentru accesul carosabil s-a avut in vedere asigurarea cailor de acces pentru utilajele de stingere a incendiilor.
Prin regimul de inaltime propus pentru obiectiv, precum si prin materialele de constructie si finisajele propuse s-a avut in vedere atat fluxul tehnologic cat si integrarea in fondul construit existent Avand in vedere ca in prezent terenul liber neconstruit din incinta nu este amenajat se propune o reorganizare a spatiilor verzi si amenajarea acestora.
Hala de productie propusa nu va fi poluanta prin activitatea pe care o va desfasura.
Hala de productie va fi constructie parter, structura de rezistenta va fi din stalpi de beton armat si ferme metalice, cu inchideri din panouri prefabricate.
Locuinta va fi o cladire din lemn, fundatie beton si invelitoare tigla.
Soproanele vor fi o structura metalica cu acoperis din azbociment , deschise pe 3 laturi.
Profiluri transversale
Terenul nu prezinta denivelari mari, cotele variind intre 114,64, la 114,83 spre centrul amplasamentului, si la 114,78 spre estul amplasamentului.
Sistematizare verticala.
Se va aduce terenul la acelas nivel.
La elaborarea solutiei de sistematizare s-a avut in vedere :
- stabilirea cotelor verticale ale noilor cladiri, corelate cu cotele terenului existent.
- reducerea la maxim al volumului de terasament pentru nivelarea ternului.
Regimul de inaltime s-a stabilit in functie de necesitatile functionale.
In incinta:
P.O.T. = 12,72 %
C.U.T. = 0,87
Echipare edilitara
Alimentare cu apa
Pentru racordarea obiectivului la utilitatile publice locale, vor fi necesare prelungiri ale retelelor existente. In cladire vor fi amenajate grupuri sanitare si vestiare.
Apa calda menajera se va produce local in centrala termica proprie.
Conform normativului I9 articolul 14.S2, sunt necesari hidranti interiori pentru stingerea incendiului, iar conform STAS 1.478/90 tabel 5 – debitul de apa necesar pentru stingerea din interior a incendiului este de 2,5 l/s, intr-un jet simultan cu o lungime a jetului compact de 6 m.
Conform Stas 1.480/90, tabel 21, pentru stingerea din exterior a incendiului este necesar un debit de 10 l/s.
In incinta apa va circula pe reteaua propusa in interiorul incintei si va alimenta constructiile propuse. Pe reteaua de apa propusa vor fi amplasati hidranti stradali de incendiu Dn = 65 mm la distanta medie de 100 m intre ei.
Organizarea circulatiei
Drumuri
Teritoriul zonei studiate este traversat de drumul judeteanl Arad - Curtici din care se va asigura accesul la unitatea propusa in zona. Prin prezentul P.U.D. se proune amenajarea accesului la cladirile din interiorul incintei printr-o alee carosabila cu latimea de 5,00 m ,care se va racorda la cota actuala a carosabilului existent. Din drumul principal, accesul la aceasta alee carosabila exista si este de 5,00 m.
Pentru aleea carosabila se prevede urmatoarea structura:
- imbracaminte asfaltica realizata din:
- strat de uzura din beton asfaltic bogat in criblura cu executia la cald B.A./16 de 4,0 cm grosime
- strat de legatura din beton asfaltic deschis cu agrement mare cu criblura B.A.D. 25 de 6,0 cm grosime
- in fundatie:
- strat de macadam ordinar de 1,0 cm grosime
- strat de fundatie din balast 15,0 cm grosime
Pentru scurgerea apelor meteorice de suprafata de pe platforma drumului si de pe platformele din incinta se prevede colectarea acestora si dirijarea spre rigolele de scurgere existente in lungul carosabilului.
S-a prevazut amenajarea trotuarului existent.
Canalizare
Canalizarea menajera
Apele uzate menajere vor fi colectate intr-un rezervor vidanjabil propus in incinta obiectivului . Acest bazin va fi vidanjat periodic.
Canalizarea pluviala
Racordurile pluviale preiau apele de ploaie de pe suprafata acoperisului cladirii si le descarca in reteaua de ape pluviale prevazuta in jurul cladirii propuse, precum si de pe platformele dalate si platforme, conducandu-le apoi in reteaua de ape
pluviale existente, rigolele de scurgere aflate in lungul carosabilului.
Alimentarea cu caldura
Alimentarea cu caldura se va face cu ajutorul unei centrale termice propri ,care va functiona pe combustibil lichid.
Alimentarea cu energie electrica
Alimentarea cu energie electrica se va face de la reteaua de 20 kv si postul trafo existent in vecinatate.
In acest sens va fi realizata o canalizatie subterana cu doua cable CYAbY 0,4 kv de la tabloul de joasa tensiune al postului pana la firida de bransament si tabloul general.
Incinta va fi iluminata perimetral.
Telecomunicatii
Pentru noul obiectiv se va prevedea racordarea la reteaua telefonica propusa, aceasta fiind in etape de perspectiva.
BILANT TERITORIAL
ZONIFICAREA FUNCTIONALA]
IN INCINTA
TERITORIU AFERENT EXISTENT PROPUS
MP % MP %
0 SPATII DE PRODUCTIE
Industrie mica - - 1.181,83 4,59
1 ZONA DE LOCUIT 19,00 0.07
2 SPATII VERZI - - 3.351,00 13,03
3 CIRCULATII –carosabil + platforme
-
-
- -
5.019,17
19,50
4 TEREN NECONSTRUIT 25735,00 100,00 16.164,00 62,81
5 TOTAL GENERAL 25735,00 100,00 25735,00 100,00
Din analiza bilantului se constata ca zona de productie ocupa 4,59 % din total incinta, in timp ce circulatiile ocupa 19,50 %in incinta, iar zona verde ocupa 18,38 % din total incinta in timp ce in zona studiata terenul neconstruit predomina ocupand 62,81 %.
5 Cloncuzii
Prin realizarea obiectivului propus se mobileaza incinta, prin materialele din care va fi construit acest obiectiv, precum si finisajele propuse aceasta cladire va inobila fondul construit.
In urma aprobarii prezentului P.U.D. se va trece la construirea obiectivului propriuzis, la realizarea retelei de apa precum si la realizarea racordurilor de la retelele de utilitati si pana la firidele cladirii.Toate aceste lucrari intra in sarcina beneficiarului.
Proiectantul considera ca amplasarea acestui obiectiv vine in completarea fondului construit existent si tot odata asigura in prima etapa 10 locuri de munca.