Joi, 22 iulie 2021, consilierii locali au fost ...
Joi, 22 iulie 2021, consilierii locali au fost convocați în ședința ordinară a lunii iulie, ședință cu peste 50 de proiecte pe ordinea de zi. Interesul major a fost pentru proiectele de hotărâre care vizează reorganizarea aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Arad, dar și a serviciilor publice de interes local de sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Arad. Proiectele propuse de această dată au întrunit 17 voturi “pentru”, astfel că au fost aprobate.
“Așa cum am promis atunci când consilierii nu au dorit să voteze o restructurare și o nouă formă de organigramă, rămăsese că mai analizează două săptămâni. Am revenit, în urma discuțiilor cu domniile lor, cu o variantă în care comasăm o parte din posturile de șefi, astfel că de la peste 70 de posturi de conducere am ajuns la 50 și ceva și am redus posturile vacante, dar bugetate. Discuțiile vor continua pe marginea componenței birourilor și serviciilor. După ce ajungem la o formă agreată de toți, vom reveni cu încă o formulă de organigramă. Nu sunt foarte bucuros că nu a trecut ceea ce am propus și era de un impact mai mare, dar cel puțin am mai redus din posturile de conducere.”, a declarat primarul Călin Bibarț.
Tot în ședința de azi a fost aprobată și actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție ”Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad”. Cu un potenţial care necesită o atenţie deosebită, fiind inclusă în traseul turistic pietonal propus: Cetatea Aradului – Piaţa Avram Iancu – strada Meţianu – Piaţa Catedralei Sf. Ioan Botezătorul – Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare – Turnul de Apă, municipalitatea arădeană propune pentru Piaţa Catedralei un concept de regenerare a zonelor existente, printr-un ansamblu de amenajări urbanistice care să atragă şi să susţină o dezvoltare durabilă a zonei. Se urmărește eliberarea Pieţei Catedralei de construcţiile existente, creşterea suprafeţelor destinate pietonilor până la maxim funcţional si realizarea unei strânse legături pietonale între piaţă, strada pietonală Meţianu, Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare şi Turnul de Apă. Cu alte cuvinte se dorește crearea unei zone focusate pe satisfacerea nevoilor de recreere şi socializare a cetăţenilor, care să permită persoanelor de toate grupele de vârstă să interacţioneze, dar totodată să ofere spațiul necesar și adecvat organizării de manifestări culturale.
“De-a lungul timpului au fost două variante de SF, parcare cu 2 nivele subterane și parcare cu un singur nivel. În condițiile în care avem șanse să primim finanțare europeană pentru amenajare ca zonă pietonală și zonă verde, atunci venim în fața dvs. cu această propunere. Nu este vorba despre un nou studiu de fezabilitate. Poate vom reuși în acest fel să unim cele trei zone - Piața Avram Iancu, Piața Catedralei și Parcul Reconcilierii - și să mai ridicăm zona aceasta cu încărcătură istorică. Pentru că tot vorbim despre piețe volante, poate vom încerca la un moment dat să vedem dacă nu ar arăta bine ca în unele zile să organizăm o piață volantă cum era pe vremuri în piața Avram Iancu.” a explicat edilul Călin Bibarț.
În schimb propunerea de transformare în zonă pietonală a tronsonului din Bulevardul Revoluției cuprins între Teatrul Clasic și Primărie, respectiv cea de înființare a unei piețe volante „Street Market” în Piața Avram Iancu, au fost respinse.